Predrag Donjak ojadio političare u partijama karata!


Član zloglasne grupe "Krug" i jedan od kraljeva šverca cigaretama u Banjoj Luci Predrag Donjak ima frofesionalne sposobnosti u kartanju ali i varanju u dugim kartaškim partijama!
Dobro obavješteni izvori tvrde da Predrag Donjak i grupa za varanje u kartaškim partijama, godinama uspješno vara banjalučke političare i privrednike u kartškim igrama. Označene karte za varanje su osnovni alat za varanje na kartaškim partijama Predraga Donjaka i grupe! Na poleđini karata se nalaze oznake za boju i jačinu karte-lako čitljive, ali neprimjetne kojima Predrag Donjak, kralj šverca cigareta, vara banajlučke političare i biznismene tvrdi naš izvor! Kao i alkoholičari i patološki kockari prikrivaju stvarni uzrok zdravstvenih, psiholoških i socijalnih problema.Ove aktivnosti oduzimaju veoma puno energije i vremena, a zavisnik je sve manje u kontaktu sa drugim ljudima. Kao i kod uzimanja psihoaktivnih supstanci i ova vrsta zavisnosti je kobna po pojedinca – i kod njih se javljaju finansijski i bračni problemi, smanjena bliskost i poverenje u porodici i  bavljenje ilegalnim aktivnostima.




Predrag Donjak i Radovan Bajić su glavni akteri afere kupovine banjalučke Robne kuće "Triglav". Sedam banjalučkih biznismena - tajkuna , među kojima je bio i Donjak i Bajić, okupljena u grupi "Krug" kupila je prije nekoliko godina robnu kuću "Triglav" smještenu na atraktivnoj lokaciji u centru Banjaluke. "Krug" je, navodno, najprije izvršio nezakonit prepis zemljišta na kojem je smještena zgrada robne kuće na ovu grupu tajkuna, a kada su došli u posjed zemljišta, stavili su ga pod hipotekarni kredit, kojim su kupili ovaj objekat. Kredit su dobili od VB banke, na čijem čelu je bio Radovan Bajić. Potom je "Telekom Srpske" 1. decembra 2001. godine zakupio manje od 40 kvadrata poslovnog prostora u Robnoj kući "Triglav", za koji su plaćali oko 200 KM po kvadratu. Tačno 8.356 KM, koliko su na ime zakupnine dobijali od "Telekoma", vlasnici Robne kuće "Triglav", među kojima je i Bajić, plaćali su mjesečno upravo VB banci za kredit koji su dobili za kupovinu tog objekta.

Radovan Bajić, koji je kao privatno lice, bio jedan od potpisnika ugovora o iznajmljivanju poslovnog prostora "Telekomu RS", istovremeno je bio i predsjednik Skupštine akcionara "Telekoma". U ovom slučaju samo slijepac nije vidio kriminal.


Sudija koji je obavio prepis zemljišta "Krugu" Željko Lalić kasnije je smijenjen odlukom visokog predstavnika. Lalić je kasnije izvršio samoubistvo.

Da je bilo sprege između tadašnje vlasti i grupe okupljene oko preduzeća "Krug" pokazuje činjenica da je tadašnji visoki predstavnik smijenio sudiju Željka Lalića. Izvori iz zapadnih ambasada tvrde da je zahtjev za smjenu sudije Željka Lalića došao direktno od vrha tadašnje vlasti. 


Mladen Mijić, bivši šef kabineta u vladi Mladena Ivanića i član grupe "Krug", ispalio je sebi metak u slijepočnicu iz ,,tetejca" i izvršio samoubistvo.
Slavenko Tadić kralj cigareta i saradnik Antonićeve grupe vezan je i kumovskim vezama sa Donjakom..

Slavenko Tadić je ekspresno od konduktera vozova u Željeznicama RS kupovao radna mjesta u Gradskoj upravi Banja Luka, ali i diplome o završenoj srednjoj školi i fakultetu!


Slavenko Tadić, visoki funkcioner Gradske uprave Banja Luka i MZ Dragočaj, blizak saradnik C.M. i Nebojše Antonića, član grupe švercera cigaretama i akciznom robom i vozač po potrebi, imao je bliske odnose i sa Predragom Donjkom, sumnjivim biznismenom i čovjekom koji je osumnjičen u aferi "Krug".  

Šverc cigareta i akcizne robe bez akciznih markica spojio je Slavenka Tadića,švercera cigaretama i Predraga Donjka, tajkuna i člana grupe "Krug" iz Banja Luke.

Nelegalna trgovina cigareta i akcizne robe bez akciznih markica na prostoru Banja Luke spojio je ovaj dvojac u organizaciju koja u potpunosti vlada prodajom na lokacijama "Tržnice" a.d. Banja Luka. Uspješna švercerska saradnja ovog dvojca krunisana je i kumovanjem, pa su partneri u nezakonitom poslu šverca cigaretama postali i kumovi.


Donjak i Tadić kriminalci u političkom okruženju
Slavenko Tadić, švercer cigaretama i visoki funkcioner Gradske uprave Banja Luka, više puta je primjećen kako cigarete i akciznu robu bez legalnih akciznih markica u crnim kesama i kartonskim kutijama u kojima su se nekada nalazili konditorski proizvodi, dostavlja uličnim prodavačima na lokaciji "Tržnice" a.d. Banja Luka, tvrdi izvor sa banjalučke pijace.


Slavenko Tadić je za kratko vrijeme višestruko uvećao svoju imovinu, tako je kupio stan u strogom centru Banja Luke, a Predrag Donjak, logističar i zaštita Tadića, u nezakonitom poslu šverca cigaretama stekao dodatnu zaradu.


Glas Naroda

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?