“Jarić uspio da namagarči iskusnog Pavića”



"Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija prihvatio je prijedlog Nenada Nešića i na provjeru u CIK i SIPA poslao ime Mlađana Božovića kao kandidata za ministra za izbjeglice i ljudska prava. Tegeltija i koalicija stranaka, cijenili su da je Božovićevo imenovanje sigurnije od Draška Aćimovića jer s obzirom na turbulencije u DNS-u ono sigura punu podršku poslanika Nenada Nešića.

Osim te podrške, osujećen je i plan Vedrana Jarića i talijanske koalicije da na mala vrata u Savjet ministara uvedu osobu kojoj bi centar moći i komanda bila izvan struktura partije, ali i predsjednika Marka Pavića. Jarić je uspio da namagarči iskusnog Pavića koji je poslije brojnih dobijenih bitaka sa Dodikom, pristao da stane na stranu talijanske mafije i otvoreno radi protiv Republike Srpske.
Već epohalno donošenje odluka na organima partije nakon Jarićevog prijedloga pretvorilo se u neviđenu podjelu stranke koja čini jedan od stubova Republike Srpske. Jarićevi lobisti predvođeni savjetnikom Mrvom Prstojevićem, uspjeli su da za samo sedam dana krivih procjena, Nenadu Nešiću omoguće većinsku podršku u predsjedništvu stranke i nadmoć i nad osnivačem DNS-a, Markom Pavićem. Po nagovoru Ognjena Tadića danas je u Narodnoj skupštini pokušana i smjena šefa i zamjenika šefa Kluba poslanika DNS-a.




Za smjenu je bilo tri poslanika dok su preostalih pet odbili da mijenjaju trenutno rukovodstvo. To je još jedan pokazatelj da su capre giovani (mladi jarići), trenutno bez podrške i bez kredibiliteta u stranci kojoj pripadaju. Zbog svega toga, izlišan bi bio i pokušaj da se zbog kršenja stranačke nediscipline iz stranke isključe Nenad Nešić i Darko Banjac, jer bi tako capre giovani doživjeli još jedan, konačan poraz, a predsjednika Marka Pavića stavili na mjesto dopisnog člana kakvi su i oni koji su cijeli proces otimanja DNS-a od Republike Srpske i počeli.

Nenad Nešić je za nekoliko dana dobio značajnu podršku odbora u Republici Srpskoj i njenu pripadaju svi mandata kojima sada raspolaže DNS. Izvjesno je da ministra Neđu Trninića , mijenja kadar DNS-a iz Zvornika, Zoran Obrenović a da će ime ministra umjesto Lejle Rešić, birati Darko Banjac. Za ostale kadrovske kombinacije je još rano prognozirati, osim što je poznato da će to biti ljudi koji su u ovom trenutku pokazali lojalnost prema Nešiću i Banjcu", piše danas Z.Šarenac.

Marko Pavić, predsjednik DNS-a, pokušao je danas da sa mjesta Šefa kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske smijeni Darka Banjca, prenosi ATV. Pavić je pokušao preko određenog broja poslanika da obezbijedi dovoljan broj glasova za smjenu, ali već u ovom momentu, kako ATV saznaje, podršku Banjcu daje najmanje četiri poslanika.

Marko Pavić, preko Vedrana Jarića i Ognjena Tadića, i dalje pokušava da razbije jedinstvo Darka Banjca i Nenada Nešića koji imaju bezrezervnu podršku predsjednika SNSD-a, Milorada Dodika. Milan Radović se krije u mišjoj rupi jer gubitak druge bitke sa Miloradom Dodikom i njegovim ljudima koje kontroliše u DNS-u, bio bi potpuni kraj Radovićeve političke karijere.

"Pavić je definitivno nasukan, bez mogućnosti da ga se “odsuče”, jer će sada Darko Banjac i Nenad Nešić, potpredsjednici stranke još snažnije krenuti u njeno potpuno preuzimanje.




Koliko je Pavić beskarakteran političar svjedoče i dešavanja od 16.12.o.g. kada su mediji izvijestili o “iznenadnom sastanku Milorada Dodika, Zorana Tegeltije, Dragutina Rodića, generalnog sekretara DNS-a i Pavićevog čovjeka od povjerenja, Nešića, potpredsjednika DNS-a, i Petra Đokića. Pavić je tražio da on i Nešić predlože trećeg kandidata, a da odustanu od Aćimovića i Božovića. 

Bila je to potpuna kapitulacija Pavića, koji je ranije tog dana uputio pisma Dodiku, Tegeltiji i Nešiću, što je bila tek isprazna poza, bez ikakvog sadržaja. Nije samo Pavić veliki gubitnik dešavanja oko kandidata DNS-a, već i banjalučki DNS koji je ostao i bez mrvica vlasti, što i jeste bio jedan od Dodikovih ciljeva u akciji satiranja Pavića i izazivaja raskola unutar DNS-a. 

Sledeći je, sasvim realno, rasturanje tog Gradskog odbora, koji se unutar SNSD-a doživljava kao prijetnja njihovim izbornim aspiracijama na sljedećem izjašnjavanju građana na lokalnim izborima, 2020. godine.Marka Pavića su slomili oni koje je upravo doveo u DNS u proteklih nekoliko godina, poput Ognjena Tadića, Milana Radovića,Verana Jarića, Nenada Nešića i Darka Banjca.

Čekali su pogodan trenutak da urnišu Pavića, za kojim ne treba žaliti", piše S.Vasković.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?