ZORAN TALIĆ ODGOVORAN ŠTO RADNICI NEMAJU PLATE

Krivci za teško stanje u Radničkom univerzitetu

Gradskim preduzećima i javnim ustanovama često upravljaju članovi političkih stranaka čije radno iskustvo i struka nemaju veze sa poslovima preduzeća. Preduzeća se dijele kao politički plijen gdje kvalitet rukovođenja i struka gube primat sa političkim poltronstvom pri odabiru kadrova. Radno iskustvo kandidata za direktore gradskih preduzeća i javnih ustanova prečesto nisu povezani sa djelatnošću preduzeća. Kokursi su farsa i veoma rijetko se desi da na konkursu prođe neko ko to zaslužuje. 

Bosiljka Radić, diplomirani ekonomista, imenovana je za direktora Javne ustanove Radnički univerzitet kao kadar udruženja građana ,,Poligraf,, koje vodi Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banja Luka. Radnički univerzitet Banja Luka danas se nalazi u najtežoj finansijskoj situaciji od kada ova ustanova postoji. Radnicima lični dohodak kasni pola godine a usluge Radničkog univerziteta Banja Luka se skoro i da ne koriste. Dolaskom Bosiljke Radić na čelo ove gradske ustanove inače kadra Zorana Talića i njegovog ,,Poligrafa,, plate radnicima kasne i pola godine, a već duži vremenski period na javne pozive za prekvalifikaciju se ne javlja nijedan polaznik.

Radnički univerzitet Banja Luka je pred kolapsom i gašenjem, a glavni krivac za tešku finansijsku situaciju u ovoj ustanovi je direktorica Radničkog univerziteta Banja Luka, Bosiljka Radić.

"Radnicima plate kasne pola godine, a usluge Radničkog univerzitete Banja Luka sve se manje koriste, stanje u ustanovi je katastofalno", kaže radnik ove ustanove.
Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banja Luka, fiktivni zagovornik za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta, pokazao je da nije sposoban odabrati kandidata za direktora Radničkog univerziteta Banja Luka koji bi nastavio tamo gdje je stao bivši direktor Momčilo Šavija. 

Zoran Talić ranije je izjavljivao da bi do kraja prošle godine trebao imati koncept transformacije Radničkog univerziteta u centar za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju za zanimanja koja nedostaju na tržištu rada. Kako objasniti da se na više  javnih poziva za prekvalifikaciju i obrazovanje odraslih nije javio nijedan polaznik, a radnici nisu dobili platu pola godine?




Zoran Talić vođa ,,Poligrafa,, i njegovi sljedbenici sve više pokazuju potpunu nesposobnost 
u kreiranju strukture koja će ponuditi ono što iznose u javnosti.
"Rad u opštem interesu grada, privlačenje investicija i rješavanje drugih pitanja značajnih za građane je moj cilj u vremenu koje karakteriše veliki odliv stanovnika iz Banjaluke i iz cijele RS, kao i teška privredna i finansijska situacija, zahtijevaju odgovornost svih da se počne raditi u korist grada, građana i poboljšanja kvaliteta života", kazao je Talić.

Bosiljka Radić, direktor Javne ustanove Radnički univerzitet i kadar udruženja građana ,,Poligraf,, pokazala je "rad" u opštem interesu grada. Zoran Talić je izjavio "Teška privredna i finansijska situacija zahtijevaju odgovornost svih da se počne raditi u korist grada".

Neka se počne od odgovornosti Bosiljke Radić. 

Glas Naroda






Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?