IGOR RADOJIČIĆ I SRĐAN AMIDŽIĆ ODLAZE!


Igor Radojičić odlazi sa funkcije predsjednika banjalučkog GO SNSD-a, njegov nasljednik je dr Vlado Đajić, direktor UKC i budući poslanik u NSRS.
Igor Radojičić, predsjednik GO SNSD-a, i Srđan Amidžić, potpredsjednik GO SNSD-a, odlaze sa čela najjačeg Gradskog odbora SNSD-a. Politika koju je vodio ovaj dvojac nije rezultirala izbornom uspjehu SNSD-ovog kandidata za predsjednika Republike Srpske, Željke Cvijanović i kandidata za srpskog člana Predsjedništva, Milorada Dodika. Danas je potpuno jasno da je banjalučki SNSD, kojeg još kratko vodi Igor Radojičić, u velikim problemima. Separatna, koruptivna, sujetna i papanska politika koju vodi Igor Radojičić puca po šavovima a podrška banjalučana politici SNSD-a u ovom gradu sve je manja. Vrh SNSD-a Radojičiću i Amidžiću zamjeraju ustupanje značajnog broja funkcija koalicionim partnerima koji su to kvalitetno iskoristili za jačanje svojih političkih partija u Banjaluci. Radojičiću se zamjera i blikost sa Zoranom Talićem, nekadašnjim žestokim kritičarem politike SNSD-a. Igor Radojičić je bez jasne potrebe funkciju predsjednika Skupštine Grada Banja Luka poklonio najvećem političkom neprijatelju Zoranu Taliću i time naljutio mnoge SNSD-ovce koji se pitaju u ovoj stanci. Političkom korupcijom Igor Radojičić je kupio većinu banjalučke opozicije i pozicije, ali je stvorio ogromno nezadovoljstvo unutar banjalučkog GO SNSD-a i značajnog broja odbornika ove stranke.  
Rezultati izbora u Banjaluci izazvali su otvoreno nezadovoljstvo pojedinih članova i kandidata Saveza nezavisnih socijal-demokrata, ali i "ulili nadu" opoziciji.
Marinko Umičević, odbornik SNSD-a, savjetnik Milorada Dodika i kandidat SNSD za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, otvoreno je napisao da je razočaran svojim, ali i izbornim rezultatom kandidata za predsjednika RS i Predsjedništvo BiH na biračkim mjestima u Banjaluci. Za takvo stanje okrivio je aktiviste i Gradski odbor SNSD u ovom gradu, što nije prava adresa. 

Umičevićev kolega iz stranke, Momčilo Antonić, kandidat za Narodnu skupštinu RS, izrazio je slično mišljenje, takođe na društvenim mrežama. On je napisao da je Umičević svojom objavom otvorio dva ključna pitanja. Ovo su ta pitanja, po Antoniću: "Da li su najbliži saradnici predsjednika GO, Igora Radojičića, unutar GO BL radili za SNSD, Željku i Dodika (što im je posao i zaduženje) ili su radili lične kampanje svojim favoritima na listama? 
Ako su tačne ove konstatacije, onda se postavlja suštinsko pitanje koje Umićević i Antonić nisu smjeli da postave- Kako je Igor Radojičić rukovodio Gradskim odborom u kampanji kada su se mogle dešavati ove aktivnosti?!
Naravno Marinko Umićević nije prozvao Igora Radojičića iako je poznato da se po kadrovskom i partijskom pitanju ništa nije moglo riješiti bez odobrenja predsjednika kadrovske komisije SNSD-a i predsjednika Gradskog odbora Igora Radojičića koji je glavni krivac za rezultat u Banjaluci.
Glas Naroda je 19.10. objavio tekst "USKORO SMJENE" i nagovijestio ono što će se dešavati u budućnosti.


Spisak "mangupa" u banjalučkom Gradskom odboru SNSD je podugačak, a glavni krivac je predsjednik GO SNSD Igor Radojičić.

Izvor iz SNSD tvrdi da je broj glasova nekih kandidata za narodne poslanike u pojedinim mjesnim zajednicama i broj glasova kandidata SNSD za predsjednika RS i člana predsjedništva potpuno nesrazmjeran. Najveću krivicu snosi predsjednik GO SNSD Igor Radojičić i saradnici.
1. Igor Radojičić, predsjednik GO SNSD-a,

2. Srđan Amidžić,potpredsjednik GO SNSD-a,
2. Zoran  Popović, sekretar GO SNSD-a i direktor "Vodovoda" a.d Banjaluka,
4. Slaviša Sandić, član GO i načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve GU Banjaluka,
5. Petar Bilčar, član GO i načelnik Odjeljenja za komunalne poslove,
6. Nenad Talić, odbornik SNSD-a
7. Milenko Letić, predsjednik reonskog odbora Lauš i načelnik Komunalne policije
8. Dragomir Batar predsjednik reona.

Igor Radojičić je danas po drugi put svoj mandat stavio na raspolaganje Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović! Prvi put je to uradio prilikom iznenadne i nenajavljene posjete Milorada Dodika i Željke Cvijanović, gradonačelniku Igoru Radojičiću samo dva dana poslije opštih izbora, a drugi put danas.

Radojičić stavio mandat na raspolaganje Gradskom odboru!
Igor Radojičić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, stavio je mandat na raspolaganje nakon što je na sjednici Predsjedništva Gradskog odbora razmatran izborni rezultat, saznaju "Nezavisne".
Kako je zaključeno nakon detaljne analize o uzrocima, nisu postignuti očekivani i projektovani rezultati, pa je Radojičić stavio mandat na raspolaganje Gradskom odboru da se izjasni o povjerenju.
Na sjednici Gradskog odbora koja još uvijek nije zakazana o Radojičićevom mandatu trebalo bi se glasati tajno.
"Svoj mandat sam stavio na raspolaganje o kojem će se izjašnjavati Gradski odbor. Isto očekujem i od rukovostva SNSD-a da se prekine sa nekim spletkarenjima koji u ovim momentima traju oko Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci i da li se nešto mjenja ili ne mjenja", rekao je Radojičić dodajući da treba da se iskaže jasan stav šta je odnos prema rezultatu u Banjaluci te da su svjesni da on nije zadovoljavajući, pišu "Nezavisne"
Glas Naroda

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?