OGNJEN TADIĆ DOBIO KORPU OD NEDELJKA ČUBRILOVIĆA?!


Marko Pavić i Nedeljko Čubrilović funkcioneri DNS-a prije deset dana  na zahtjev Ognjena Tadića razgovarali o modalitetima i uslovima njegovog prelaska u DNS. Ognjen Tadić je od Nedeljka Čubrilovića tražio prvo mjesto na kompenzacionoj listi DNS-a za Skupštinu Republike Srpske ali je ovaj prijedlog  potpredsjednik DNS-a odbio, što je potvrđeno iz više izvora bliskih DNS-u i Nedeljku Čubriloviću. Ovo političko trgovanje Ognjena Tadića pokazuje da je prazna politička ljuštura bez članova i vlastite infrastrukture pun straha jer naprosto nikada nije stvarao partiju sa ledine. Pritisnut tajkunima iz vlastitog okruženja koji vlast čekaju „vijekovima“ Ognjen Tadić danas javnosti saopštava da je registrovao političku stranku pod nazivom „Narodna stranka“.

Ognjen Tadić, nekada visoki funkcioner SDS-a i vječiti izborni gubitnik, potrdio je da odlazi iz matične stranke i da osniva novu političku stranku. Izborni gubitnik Ognjen Tadić već dvije godine održava bliske kontakte sa predsjednikom GO SNSD-a Igorom Radojičićem. Izvori iz vrha SNSD-a tvrde da je Igor Radojičić u periodu njegovog tihovanja imao razgovore sa Ognjenom Tadićem i Nenadom Stevandiće o osnivanju stranke mladih jurišnika koji bi bili alternativa Miloradu Dodiku! Dogovor nije postignut radi straha i neodlučnosti Igora Radojičića. Ognjen Tadić je politička lijenčina i političar koji nikada nije stvarao stranačku infrastrukturu, već  je  parazitirao  na krilima moćne opozicione stranke SDS-a. On ne može da funkcioniše bez podrške sumnjivih ljudi koji su godinama razarali GO SDS-a Banjaluka, Vladislavom  Vladom Babićem i Sinišom Vidovićem ,sinom banjalučkog tajkuna Jovana Jove Vidovića.


Vladislav Vlado Babić,nekada  generalni sekretar SDS-a i kontraverzna ličnost o kome je planetarni bloger Slobodan Vasković  pisao : „Vladislav Vlado Babić, generalni sekretar SDS-a, čovjek je Ranka Škrbića, kuma Milorada Dodika, visokog funkcionera SNSD-a, bivšeg ministra zdravlja i osobe koja je uništila zdravstveni sistem RS i zdravlje naroda. Babić je već cijelu deceniju dio Škrbićevog tima, što mu je omogućilo monopol na nabavku materijala za potrebe Očne klinike u Univerzitetsko bolnici - KC Banjaluka. Babić nije ekskluzivni dobavljač samo za UBKC Banjaluka, već i za ostale bolnice, u Prijedoru, Gradišci i ostalim gradovima. Babić te poslove radi već deceniju. Riječ je o milione maraka vrijednim poslovima, a Babić ih realizuje preko svoje firme “Medietik” d.o.o. Banjaluka, smještenoj u ulici Slobodana Kusturića. Ako se imaju u vidu ove činjenice, postaje potpuno jasno zbog čega je Babić učestvovao u rušenju Gradskog odbora SDS Banjaluka i po čijem zadatku. S njim se na tim poslovima iskazao i Ognjen Tadić, potpredsjednik SDS-a.“

Naravno, jasno je i zbog čega je Babić, falsifikovanjem dokumenata Gradskog odbora SDS-a Banjaluka, izguran na poziciju generalnog sekretara SDS-a. On je tu doveden po zadatku datom iz vrha SNSD-a, a Ranko Škrbić je osoba koja ga direktno kontroliše. Babić je odlično odradio posao rušenja Gradskog odbora, zbog čega je samo krajem 2015. godine i početkom 2016. dobio tri vrijedna posla sa UBKC Banjaluka. Tako je 14.10.2015. godine, Babićeva firma “Medietik” dobila posao sa UBKC Banjaluka u vrijednosti 44.483,38 KM. Riječ je o nabavci fakosondi za ultrazvučnu operaciju katarakte na Klinici za očne bolesti. Upravo u to vrijeme Babić je najintenzivnije radio na rušenju Gradskog odbora.   
I u januaru ove godine (22.01.2016.) Babić je dobio posao vrijedan 99.938,13 KM sa UBKC Banjaluka. Bilo je to u jeku rušenja šansi Davora Šešića, poslednjeg banjalučkog poslanika u parlamentu RS, da postane predsjednik GO SDS BL. Izabran je, manipulacijama, Predrag Vulin, koji je dokazano potpuno nesposoban.   

Igor Radojičić  je preko  SDS-a ovog disidenta Ognjena Tadića obezbijedio tajni sporazum o partnerstvu. Ognjen Tadić potpuno kontroliše odbornike Predraga Vulina i Ljubu Ninkovića koji su spavači i glasovi u rezervi kojim Igor Radojičić disciplinuje odbornike SNSD-a. Prema izvorima iz SNSD-a tajni pakt Ognjena Tadića i Igora Radojičića sklopljen je još u doba velikih turbulencija u SDS- u i u periodu ( Radojičećevog  tihovanja). Predrag Vulin i Ljubo Ninković su šahovske figure Ognjena Tadića koji se nevješto bore da prikriju privrženost skupštinskoj većini koja podržava Igora Radojičića. Vulin i Ninković se u skupštinskim diskusijama upinju da se predstave kao opozicija ali se sve svodi na onu staru: vojnik o skraćenju kao prostitutka o poštenju.  


Ognjen Tadić je danas u vlastitim prostorijama advokatske kancelarije sazvao hitan sastanak na koji su se odazvali odbornici Ljubo Ninković i Predrag Vulin i kontraverzni Vladislav Babić, te dogovorili način daljeg djelovanja koji podrazumjeva ulazak u pakt sa Igorom Radojičićem kao skupštinska većina. Tadić je od pomenutiog dvojca zahtjevao da se intenzivno radi na dodatnom zbunjivanju SDS-ove infrastrukture sa formiranjem odborničke grupe SDS-a (Predrag Vulin i Ljubo Ninković) bez potpredsjednika GO SDS-a, odbornika Aleksandra Petkovića i podrške Gradskog odbora SDS-a sa namjerom stvaranja  paralelnih struktura koje će raditi na prelasku članova SDS-a u novu stranku Ognjena Tadića. Projektant strategije razaranja banjalučke opozicije je Igor Radojičić koji će Tadiću obezbjediti početne resurse, a odbornicima Predragu Vulinu i Ljubi Ninkoviću apliciranje za asfalt, podsticaje, rasvjetu i naspanje puteva kojim se značajno manipuliše glasačima.


Glas Naroda.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?