Slaviša Sandić i Zoran Popović nagovarali Igora Radojičića da napuste SNSD.

Slaviša Sandić krtica u SNSD


Slaviša Sandić visoki funkcioner ove partije i desna ruka bivšeg gradonačelnika Igora Radojičića, napustio je Savez nezavisnih socijaldemokrata u Banjaluci

Visoki funkcioneri gradskog odbora SNSD-a Slaviša Sandić, nekadašnji načelnik u Gradskoj upravi Banjaluka, i Zoran Popović, direktor Vodovoda a.d Banjaluka i odbornik u Skupštini grada Banjaluka, vršili su pritisak na tadašnjeg gradonačelnika Igora Radojičića da kolektivno napuste Savez nezavisnih socijaldemokrata u Banjaluci!
"Na nekoliko sastanaka užeg kruga Radojičićevog tima Slaviša Sandić i Zoran Popović, tadašnji funkcioneri banjalučkog SNSD-a, predlagali su tadašnjem predsjedniku Gradskog odbora SNSD-a, Igoru Radojičiću da kolektivno napuste ovu partiju", tvrdi izvor iz banjalučkog SNSD-a. Igor Radojičić na kraju ipak nije imao hrabrosti da krene u ovu avnturu iako je tada imao podršku stranih ambasada.


Slaviša Sandić, tadašnji načelnik moćnog odjeljenja za saobraćaj i puteve, Zoran Popović, tadašnji sekretar gradske organizacije SNSD-a Banjaluka, i Petar Bilčar, načelnik odjeljenja za komunalne poslove u Gradskoj upravi Banjaluka, potpuno su opstruisali opšte izbore 2018. godine, a prespavali lokalne izbore 2020. godine što je jedan od uzroka pada njihovog tvorca Igora Radojičića.

"Postojale su informacije da u redovima banjalučkog SNSD-a ima krtica čiji je zadatak da se rad gradske organizacije umrtvi i da se iz organizacije udalje sposobni i iskusni kadrovi", tvrdi izvor iz SNSD-a.

Zoran Popović

Petar Bilčar krtica



Slaviša Sandić, nekada visoki funkcioner banjalučkog SNSD-a i načelnik odjeljenja Gradske uprave u mandatima gradonačelnika Slobodana Gavranovića i Igora Radojičića, ovih dana je zatražio ispis iz članstva SNSD-a što pokazuje da su krtice počele da izlaze iz tunela.

Odjeljenje za saobraćaj i puteve kojim je rukovodio načelnik Slaviša Sandić i Odjeljenje za komunalne poslove kojim je rukovodio načelnik Petar Bilčar su odjeljenja u kojima su milionski godišnji budžeti i hiljade javnih nabavki sa mnogim zloupotrebama gradskih sredstava, ali potpuno je začuđujuće da se tim za reviziju gradonačelnika i sam Draško Stanivuković nikada nije oglasio stanjem i kriminalom u pomenutim odjeljenjima.

Zloupotrebe u odjeljenju za saobraćaj i puteve kojim je rukovodio Slaviša Sandić bile su predmet kritika i nekih odbornka SNSD-a ali isti je imao bezrezervnu podršku tadašnjeg gradonačelnika Igora Radojičića.

Daško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, neka građanima objasni zašto u širokom krugu obilazi kriminal i zloupotrebe u odjeljenjima kojim su rukovodili Slaviša Sandić i Petar Bilčar ili naručeni ne želi da procesuira vlastite krtice u SNSD-u.

"Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, blagoglagoljiv je, pun optimizma, "ideja"," vizija", "percepcija" i ostalih riječi koje, nakon što ih izgovori, postaju uludo bačene riječi; Izgovorene manipulacije radi, a ne nekog ozbiljnog razloga koji bi garantovao ostvarenje bar zapete između tih riječi, a kamoli cijele riječi u svoj njenoj punoći. "Sve što gradonačelnik izgovori, listom je zasnovano na rijetko viđenoj narcisoidnosti koja je bez ikakvog osnova, jer se oslanja, isključivo, na sve šupljija obećanja. Prije kojih su bila šuplja, a nakon kojih slijede najšupljija", piše Slobo Vasković

Stanivuković je građane danima bombardovao sa navodnim zloupotrebama u Gradskoj upravi te trivijalno prezentovao sumnjive nabavke stolova, stolica i fotelja, a šuti o sunjivim aneksima ugovora krupnih kapitalnih investicija u odjeljenjima kojim su rukovodili Slaviša Sandić i Petar Bilčar. Identičan odnos je prema Zoranu Popoviću, direktoru "Vodovoda", preduzeća u kojem se mnoge fakture i javne nabavke uništavaju i falsifikuju, pokušavajući prikriti kriminal neslućenih razmjera. Izvor iz ovog preduzeća tvrdi da postoje dokumentovane kopije orginalnalnih faktura i akata koji dokazuju kriminal direktora Zorana Popovića i Uprave preduzeća.

Radojičićeva odjeljenja u Gradskoj upravi većinom su vodili kadrovi koji bi samo jednom ozbiljnom kriminalističkom istragom ekspresno završili u zatvoru za zlupotrebu službenog položaja i korupciju. Načelnici odjeljenja su za kratko vrijeme postali bogataši sa više stanova, zgrada, imanja sa bazenima i vozilima od više stotina hiljada maraka, ali upravo u tim odjeljenjima za gradonačelnika Draška Stanivukovića nema zloupotreba i kriminala!

Otišao je Igor Radojičić sa funkcije gradonačelnika i predsjednika banjalučkog GO SNSD-a, njegov nasljednik je dr Vlado Đajić, direktor UKC-a, ali stanje na terenu ne ulijeva nadu u oporavak ove stranke u Banjaluci. Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, razmišlja da u političku igru ponovo vrati provjerene stranačke aktiviste koji su godinama bili na udaru Radojičićevog okruženja, ali određeni krugovi kojim je Dodik okružen minimiziraju tu ideju.

Dodik je svjestan da se SNSD u Banjaluci mora osloniti samo na vlastite resurse jer se procjenjuje da je došlo do potpunog raspada Čubrilovićevog Demosa i Đokićeve Socijalističke partije u Banjaluci. Ankete pokazuju da jedino stranka Nenada Stevandića Ujedinjena Srpska trenutno ima siguran cenzus u izbornoj jedinici 3, a druge koalicione partije SNSD-a su u raspadu.

Neki "koalicioni" partneri banjalučkog SNSD-a uveliko se spremaju za scenario "salto mortale" prema sadašnjoj opoziciji!

Glas Naroda

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?