Metla prvo udara Petra Bilčara,Slavišu Sandića,Božanu Šljivar, Zorana Popovića i Borana Bosančića.

                                 Metla Milorada Dodika i novoizabranog gradonačelnika

Primopredaja dužnosti nakon sprovedenih izbora za organe jedinice lokalne samouprave obavlja se najkasnije u roku od osam dana od potvrde mandata organa nadležnog za sprovođenje izbora za gradonačelnika, odnosno načelnika opštine, a za ostale funkcionere jedinice lokalne samouprave u roku od 15 dana od konstituisanja skupštine. Tako da pojedini načelnici i direktori gradskih preduzeća polako ali sigurno pakuju kofere i sklanjaju određene nezakonite odluke koje su potpisivali i sprovodili tokom perioda vladanja u Gradskoj upravi Banja Luka.

Prvi na udaru novoizabranog gradonačelnika Draška Stanivukovića će biti kadrovi koji su se godinama skrivali ispod šinjela gradonačelnika Igora Radojičića, a svoj posao radili na nezakonit način! Mnogo afera i nezakonitih odluka vežu se za odjeljenja na čijem čelu su načelnici Petar Bilčar, načelnik odjeljenja za komunalne poslove, Slaviša Sandić, načelnik odjeljenja za saobraćaj i puteve, i Božana Šljivar, načelnica odjeljenja za finansije.

Petar Bilčar, načelnik odjeljenja za komunalne poslove, važi za desnu ruku Igora Radojičića i njegovog najodanijeg funkcionera, ali ništa manje odan aktuelnom gradonačelniku Igoru Radojičiću nije ni Slaviša Sandić, načelnik odjeljenja za saobraćaj i puteve Gradske uprave. Ovaj dvojac će se uskoro naći na meti istražnih organa i Tužilaštva BiH, tvrdi izvor iz opozicionih redova. 




20.08.2018. godine smo pisali:

Petar  Bilčar za godinu dana kupio vilu sa bazenom u Priječanima

Intelektualna podnormalnost utvrđuje se pomoću specijalnih testova i metoda za određivanje koeficijenta inteligencije, uz posmatranje i procjenu socijalne prilagođenosti ponašanja. Sve intelektualno subnormalne osobe imaju ograničenja i poteškoće u učenju vještina komunikacije, brige za sebe, u organizaciji i održavanju samostalnog života, sticanju socijalnih vještina, brige za vlastito zdravlje i sigurnost u sebe, zapošljavanju i organizaciji slobodnog vremena. Intelektualno potprosječne osobe najčešće se klasifikuju na četiri kategorije: blaga intelektualna subnormalnost (IQ 50 – 69), blaga intelektualna subnormalnost (IQ 50 – 69), teška (IQ 20 do 34) i vrlo teška (IQ ispod 20). Zašto smo tekst počeli sa pojašnjavanjem određenih intelektualnih poteškoća i mentalnih retardacija? Zato što se stvara društvo koje egzistira na kadrovima koji u normanlim okolnostima ne bi mogli proći ljekarski pregled, a nalaze se na odgovornim funkcijama u društvu.
Šta je Banjaluka dobila dolaskom administracije kojom upravlja Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke? Građani koji nisu opijeni onim što prenose kupljeni mediji kažu uglas - kriminal i korupciju. Kabinet gradonačelnka i odjeljenja u Gradskoj upravi  većinom vode kadrovi koji bi samo jednom ozbiljnom kriminalističkom istragom ekspresno završili u zatvoru za zlupotrebu službenog položaja i korupciju. Okruženje uspavanog Igora Radojičića, gradonačelnika Banjaluke, enormno se bogati, a svoj kriminal i ne skrivaju. Načelnici odjeljenja su za kratko vrijeme postali bogataši sa više stanova, zgrada, imanja sa bazenima i vozilima od više stotina hiljada maraka! 
Radojičić je na sastanku 27. marta 2015. godine tražio od Dodika da se odrekne pet korumpiranih funkcionera iz vrha stranke, a dan kasnije nije se pojavio u Tesliću. "Radojičić je od mene tražio da se odreknem četiri do pet ljudi. Ja to nisam uvažio i svako je otišao na svoju stranu“, rekao je Dodik na stranačkom savjetovanju u Tesliću. Kako sa ove distance  stupidno izgleda tadašnje tihovanje Igora Radojičića jer predstavlja potpunu antropomorfizaciju. Gori je od njih!

Petar Bilčar, načelnik odjeljenja za komunalne poslove, slovi za tupo normalnog sa IQ od 69, a upravo je on čovjek od povjerenja gradonačelnika i samo u vladavini Igora Radojičića takav kadar može biti na čelu jednog značajnog odjeljenja najvećeg grada u Republici Srpskoj.
Petar Bilčar prije samo godinu dana posjedovao je stan u ulici Gundulićeva 74 naselje Borik, ali dolaskom na čelo Odjeljenja za komunalne poslove Gradske uprave Banjaluka ekspresno postaje vlasnik velelepnog imanja sa vilom i bazenom u naselju Priječani, koje se procjenjuje na 400 hiljada maraka. 


Vila sa bazenom Petra Bilčara.


Radojičićev poltron i potrčko bez jezika Petar Bilčar sumnjivo zarađene novce nije nasumice ulagao! Priječani su postali atraktivna destinacija, privlačna za političare i tajkune, na kojoj se izgradilo desetine velelepnih vila sa bazenima. Spisak tajkuna i političara koji su na istoj lokaciji izgradili vile sa bazenima je podugačak. Naravno tu je i Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke!


Priječani, banjalučko Dedinje.

Petar Bilčar nije želio da čeka već je kupovinom imanja sa vilom i bazenom u Priječanima pomislio da je kupio i status, što je svojstveno ljudima sa određenim intelektualnim poteškoćama i mentalnim retardacijama? Izvor iz Priječana tvrdi da je Petar Bilčar oko vile s bazenom instalirao gradsku rasvjetu, a prilaz imanju je ekspresno asfaltiran gradskim novcem.  
Petar Bilčar laže sebe i svoje okruženje kako je novac za kupovinu velelepne vile sa bazenom u Priječanima obezbijeđen oštetnim zahtjevom, što je laž čovjeka sa intelektualnim poteškoćama. Takva demonstracija bahatosti i kupovina skupocjenih nekretnina u kratkom vremenskom roku samo je svojstvena ljudima sa vrlo niskim IQ, kakav je Petar Bilčar.
Ništa manje od načelnika Petra Bilčara nisu odmakli ni Radojičićevi glavni pijuni u zloupotrebama Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, Božana Šljivar, načelnica Odjeljenja za finansije i Zoran Popović, direktor gradskog preduzeća Vodovod a.d. Banja Luka , čija se imovina procjenjuje na 1.5 milona maraka.


                                     
 Tri načelnička mandata donijela Sandiću ogromno bogatstvo.

Slaviša Sandić, načelnik odjeljenja za saobraćaj i puteve, siva eminencija Radojičićevog kabineta i čovjek koji je stekao ogromno bogatstvo stanove i velelepno imanje sa sportskim terenima u okolici Banja Luke. Izrazito 'sofisticiran' kao i profinjen, rafiniran, elegantan, suptilan u sječi SNSD-ovih kadrova koji su godinama stvarali stranačku infrastrukturu. Važi za najodanijeg saradnika Igora Radojičića, ali njegovo vođenje stranačke politike umnogome je i kumovalo porazu aktuelnog gradonačelnika Igora Radojičića.


Božana Šljivar, načelnica odjeljenja za finansije Gradske uprave, spremna je da u javnost iznese sve nezakonite radnje koje su se dešavale u trošenju gradskog budžeta u zamjenu za njenu aboliciju od krivičnog gonjenja, tvrdi izvor iz Gradske uprave Banja Luka.

                                     Zoran Popović, notorni kriminalac i razbijač banjalučkog SNSD-a.

Zoran Popović, sekretar banjalučkog SNSD-a i direktor banjalučkog Vodovoda a.d. Banja Luka, notorni kriminalac i falsifikator iskoristio je bliskost sa Igorom Radojičićem, te 2016. godine predložio sječu svih kadrova banjalučkog SNSD-a koji su stvarali stranačku infrastrukturu. Stvaranje klana Igora Radojičića bio je cilj konvertita Zorana Popovića. Popović je jedan od glavnih krivaca za loš rezulltat predsjednice Republike Srpske Željke Cvijenović na predsjedničkim izborima u Banjaluci 2018. godine, ali kako je pripadao klanu Igora Radojičića ostao je zaštićen na svim funkcijama u SNSD-u.
Zoran Popović, kao sekretar gradske organizacije, jedan je od vodećih krivaca za razbijanje Gradskog odbora SNSD-a. njegova glavna preokupacija je bila sticanje nezakonitog bogatstva i sječa svih kadrova koji mu mogu biti eventualna konkurencija u SNSD-u, tvrdi funkcioner ove stranke.
Petar Bilčar,Slaviša Sandić i Zoran Popović, sekretar Gradskog odbora SNSD-a, potpuno su opstruisalo opšte izbore 2018.godine!
Pisali smo 22.05.2020. godine tekst pod naslovom: 

"Funkcioner banjalučkog SNSD-a!"

Kako je visoki funkcioner banjalučkog SNSD-a i novopečeni direktor Javne ustanove koju kontrolišu Gradska uprava i gradonačelnik Igor Radojičić, samo za godinu dana rada  "zaradio" više stanova u Banjaluci i Beogradu, kao i novi automobil Opel Insignia vrijedan 50 hiljada konvertibilnih maraka? 
Riječ je o Zoranu Popoviću, direktoru Vodovoda a.d.Banja Luka, i sekretaru gradskog odbora SNSD-a Banja Luka.


Stan  Zorana Popovića u centru Banja Luke

Popović je iz SDS-a naprasno prešao u banjalučki SNSD i postao glavni adut gradonačelnika Igora Radojičića, ali poznavaoci prilika u SNSD-u tvrde da se radi o kadru veoma upitnih kompetencija.

Mnogo je sumnjivih zloupotreba rađeno u Vodovodu a.d. Banja Luka kako je na čelu ovog preduzeća Zoran Popović, ali o tim radnjama ćemo uskoro pisati.
Trenutno se vrši nabavka kancelarijskog namještaja u kojoj cijena stolice za direktora Zorana Popovića košta vrtoglave 4 hiljade konvertibilnih maraka, a isti podiže kredit da isplati plate radnicima Vodovoda a.d.Banja Luka.
Banjalučki Vodovod prinuđen je da se kreditno zaduži za dva miliona maraka kako bi održao tekuću likvidnost, koja je narušena pandemijom virusa korona, tvrde iz "Vodovoda", što je notorna laž. Stanje u Vodovodu a.d.Banja Luka postalo je katastrofalno od kada je na njegovom čelu  Zoran Popović.


Stan u Beogradu.

Objavljujemo pitanja naših čitalaca:

1. Direktor Vodovoda a.d. Banja Luka, Zoran Popović potpisao je nezakonitu odluku o otpisivanju obaveznog paušalnog plaćanja mjernog mjesta za stambene jedinice koje je izgradilo preduzeće Borke Đurića?
2. Direktor Vodovoda a.d. Banja Luka, Zoran Popović isplaćuje mjesečno 400-500 KM licima  Jovanu Aleksiću i Drašku Botiću iz okoline Aginog Sela na osnovu ugovora o djelu, rada na objektu lokalnog vodovoda, iako niti jedan dan nisu radili jer naprosto nemaju stručnu spremu za ovaj posao?
3. Građani postavljaju pitanje jesu li Jovan Aleksić i Draško Botić, brat i rođak Zorana Aleksića, vozač i tjelohranitelj gradonačelnika Igora Radojičića? 

Pisali smo 10.04.2020. godine tekst:

Banjalučki Vodovod sprema novo „ruho“, a ko će ga platiti?!
Vodovod a.d.Banja Luka je raspisao otvoreni postupak nabavke izvođenja radova sanacije i adaptacije poslovnog objekta sa procijenjenom vrijednošću od 2.300.000,00 KM (bez PDV-a). Iako je početkom 2019. godine javnosti prezentovano da se tadašnje povećanje cijene vode opravdava potencijalnim gubicima uslijed preuzimanja seoskih vodovoda i rastućim troškovima u vezi cijene električne energije, nije jasno odakle će se finansirati ova investicija ukoliko ne dođe do ponovne korekcije cijene vode (prema podacima za 2019. godinu, preuzetih sa Banjalučke berze, neto dobitak od poslovanja Vodovoda a.d. Banja Luka je iznosio 198.343 KM). Ali to sigurno neće biti priča koja će biti pominjana u narednom periodu pred lokalne izbore, dok je sama nabavka jako interesantna s obzirom na nekoliko stvari.
Kao prvo, radi se o jako složenoj javnoj nabavci koja obuhvata nekoliko desetina poslova iako su mnogi od njih mogli biti predmet drugih nabavki putem novih ugovora ili podjela na lotove. Stav Agencije za javne nabavke je da podjela nabavke na lotove treba da ima dva osnovna cilja, kao što su osiguranje maksimalne konkurencije i smanjenje troškova postupka javne nabave. Pored toga, podjela nabave na lotove pomaže potencijalnim ponuđačima na način da lakše i uz minimalne troškove pripreme svoju ponudu. Stoga, ovom nabavkom su narušeni principi nediskriminacije i jednakog tretmana, jer sam predmet nabavke nije bio podijeljen u više lotova s obzirom na pojedine razlike u vezi predmeta nabavke. Tako se pored radova montaže i demontaže, rušenja, ugradnje stolarije i slično u okviru ove nabavke predviđa nabavka servera, namještaja i drugih roba koje su mogle biti predmet drugih postupaka ili lotova.
Takođe je za ovu nabavku interesantno da nije definisan rok za završetak navedenih radova, već da isti predstavlja jedan od podkriterijuma u okviru ekonomski najpovoljnije ponude, i to sa 30%. Ostatak od 70% se odnosni na cijenu, te će biti jako interesantno ovu nabavku „ispratiti“ sa stanovišta poštovanja rokova njene realizacije, a naročito već pominjane hetorogenosti poslova i roba koje se zahtjevaju od potencijalnog ponuđača. Ovako postavljene stvari ukazuju da bi na navedenu nabavku mogao „pristati“ samo ponuđač koji je u jako dobrim odnosima sa ugovornim organom, odnosno „preferirani ponuđač“.
Da li će biti više od jedne ponude i na koji rok će se „ponuđač“ obavezati da realizuje ugovorene obaveze, znat će se 31.03. 2020. godine u 13.00 u prostorijama Vodovoda a.d. Banja Luka. #ćiribućiriba
Stanje u Vodovodu a.d. Banja Luka je komplikovano, a međusobni sukobi unutar članova uprave dodatno opterećuju poslovanje ovog preduzeća. Zoran Popović, direktor Vodovoda a.d. Banja Luka, ovih dana uništava i falsifkuje dokumentaciju u nadi da će njegove kriminalne radnje biti tajna, tvrdi bivši član uprave Vodovoda a.d. Banja Luka!


Boran Bosančić, član uprave Vodovoda a.d. Banja Luka i izvršni direktor za pravna pitanja, takođe će biti ekspresno smijenjen sa ove funkcije jer je svojim nečinjenjem omogućio donošenje odluka koje su nezakonite i kriminalne. Boranu Bosančiću, funkcioneru DEMOS-a novoizabrani gradonačelnik Draško Stanivuković zamjera izjave: "
Radojičić danas pravi plan i ima viziju razvoja za deset budućih godina razvoja grada, a njegov protivkandidat ne zna ni koji bi potez sutra povukao. Glasao bih za njega zato što je odmjeren i oprezan sa obećanjima, a drugi populista. Podržavam Igora Radojičića kao kandidata za gradonačelnika Banjaluke jer je ozbiljan,vrijedan i odgovoran čovjek. Zato što Radojičić živi u normanlom stanu, a njegov protivkandidat u vili od nekoliko miliona KM", rekao je generalni sekretar DEMOS-a i odbornik u Skupštini Grada, prenosi srpska.info.
(nastaviće se)
Glas Naroda

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?