DNS na aparatima!

Borivoje Obradović; Poslije Milana Radovića  Radović

Maja Jovanović, potpredsjednica Gradskog odbora DNS-a i predsjednica Organizacije žena DNS-a Banjaluka, broji zadnje dane u DNS-u. Skupština Gradskog odbora DNS-a Banjaluka će biti održana 10. marta, a novi predsjednik Gradskog odbora DNS-a Banjaluka će biti Borivoje Obradović, mlad i perspektivan političar.

Borivoje Obradović je bio kandidat za poslanika 2018. godine i po broju osvojenih glasova bio je treći odmah iza Milana Radovića i Nedeljka Čubrilovića, što mu daje puno pravo da bude novi predsjednik Gradskog odbora. Obradović je učestvovao i bio predsjednik u studentskim organizacijama gdje je stekao veliko iskustvo u organizovanju političkog rada. Maja Jovanović, svjesna da gubi uticaj, pokušala je da izvede puč u stranci preko ostavki predsjednika Mjesnih odbora na koji je imala uticaj, i otkazivanjem skupa proslave osmog marta za dame iz Gradskog odbora. Ovo je DNS-u u Banjaluci nanijelo veliku štetu jer je DNS jedina organizacija koja nije organizovala proslavu za svoje dame. Puč je doživio debakl jer niko to nije želio da podrži, a Maja Jovanović je izgubila uticaj. 

Pored toga, Maja Jovanović pokušava da preko pozicije načelnika vodi kadrovsku politiku i predlaže lične prijedloge kao stranačke i da hvata vezu sa predsjednikom DNS-a Nenadom Nesicem mimo rukovodstva Gradske organizacije, kao što joj je to bio model dok je predsjednik bio Marko Pavić. Međutim, Nesic je svjestan da je DNS preslab u Banjaluci i da sad mora dati podršku Obradoviću i ekipi oko njega, iako ni on nije posebno oduševljen imajući u vidu da se Obradović ponio vrlo moralno i prema bivšem predsjedniku Marku Paviću i pokazao da je političar koji drži riječ i ima svoj stav bez obzira na rizike. 

Tako je vrijeme u kojem je Maja Jovanović bila glavni kadrovik u DNS-u očito prošlost i karijera koja je pocela zloupotrebom baze podataka 2017. godine i izdajom Nedeljka Čubrilovica 2018. godine koji je stvorio i zaposlio u Gradski odbor, iako pre toga sa 35 godina nije imala ni dana radnog staža, se završava. Maja Jovanović je bila prijedlog Milana Radovića za načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, iako ni tada nije ispunjavala uslove jer je svo radno iskustvo imala u stranci na poslovima tehničkog sekretara Gradskog odbora, što je radno mjesto sa srednjom stručnom spremom. 

Stara narodna poslovica kaze "Možes kako hoćes, ali ne mozes dokle hoćes". DNS se vraća na političku scenu u Banjaluci, a Maja Jovanović ostaje na poziciji načelnika najdalje do oktobra ove godine kao prijedlog DNS-a.

Politički analitičari opet tvrde da je Borivoje Obradović kadar DNS-a koji nema iskustvo i političku težinu da vodi ovu političku partiju u najvećem gradu u Republici Srpskoj.

Borivoje Obradović je bio kandidat za poslanika 2018. godine i po broju osvojenih glasova bio je treći odmah iza Milana Radovića, ali i ptice na grani znaju da su to glasači Milana Radovića, a mlađani Obradović je samo kvalitetno dopisivan- iksiran uz Radovića.

Borivoje Obradović bez podrške Milana Radovića, bivšeg predsjednika banjalučkog DNS-a, kao i Marka Pavića bivšeg predsjednika DNS-a je predodređen na politički poraz, što Nenadu Nešiću i Ognjenu Tadiću odgovara.

Igor Radojičić, predsjednik banjalučkog SNSD-a planski je oslabio opoziciju u Banjaluci, ali njegov tajni plan je usitniti i razbiti sadašnje koalicione partnere Socijalističu partiju RS, DNS, Ujedinjenu Srpsku, Demos, i Gorana Selaka. 

Nekada jak politički faktor u Banjaluci.
Slobodan Stanarević (DEMOS) i Goran Selak nikako da prebole dječije vodene ospice.

Koalicioni partneri sadašnjeg gradonačelnika Igora Radojičića na terenu se susreću sa sve većim problemima koji se generišu iz jednog centra. Nije ni Igor Radojičić, predsjednik banjalučkog SNSD-a, bez problema i u vlastitoj organizaciji ali ove teme su zabranjene za javnost.

Glas Naroda


Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?