Radović otišao a hijene trgaju DNS u Banjaluci!


Milan Radović podnio je ostavku na sve funkcije i istupio iz članstva u Demokratskom narodnom savezu. Podnošenje ostavki i istupanje iz stranke Radović je obrazložio ličnim i moralnim razlozima. Banjalučki odbor DNS-a ostao je obezglavljen ali krizu koja prijeti da DNS u ovom gradu svede na Čavićev NDP vješto koriste stranačke hijene.
Maja Jovanović, DNS-ova načelnica u Gradskoj upravi, još jednom obmanjuje članstvo odgovarajući u viber grupi Gradskog odbora DNS-a na pitanje aktiviste Ljubiše Palačkovića tvrdeći da ona nije predložila člana Upravnog odbora Banskog dvora Draganu Ivetić, što je čista laž. Nijedan organ Gradskog odbora DNS-a nije zasijedao, pa ni Organizacija žena. Takođe, nejasno je kako o tome odlučuje Organizacija žena, a ne Kadrovska komisija Gradskog odbora. Jovanoviceva, takođe, negira činjenicu da je zaposlila dva pasivna člana DNS-a. Maja Jovanović, načelnica koji nije ispunjavala uslove za ovu funkciju, bila je glavni kadrovik kada je banjalučki DNS vodio Nedeljko Čubrilović i Milan Radović, ali je obojici okrenula leđa. Jovanovićeva je ekspresno okrenula leđa Milanu Radoviću koji je predložio za načelnicu u Gradskoj upravi, te je potrčala u zagrljaj Nenadu Nešiću, kandidatu za novog predsjednika DNS-a. Koliko je moralnosti ostalo u Maji Jovanović govori i njen današnji komentar nakon izlaska Milana Rdovića iz DNS-a:"Putuj igumane za manastir ne brini".

DNS je dobio poziciju direktora Škole učenika u privredi, a direktora će predložiti upravo Maja Jovanović i to treću blisku prijateljicu, Slobodanku Živković. Maja Jovanović vješto koristi krizu i raskol u DNS-u te vodi ličnu kadrovsku politiku dok DNS tone u sve teže probleme. Bivši predsjednik banjalučkog DNS-a, Milan Radović više puta je bio izložen kritici javnosti zbog podrške kontroverznoj Maji Jovanović koja vješto koristi krize za vlastite ciljeve.



RADOVIĆ OBANJUJE GRAĐANE 
11.09.2019.god



Tačno prije godinu dana na predizbornom skupu u Banjaluci Milan Radović izjavi "Izborne apstinente treba da animiramo i zainteresujemo konkretnim programom i ljudima koji svojim znanjem i biografijom mogu biti garancija da će se sve što kažu i realizovati" floskula koju je  koristio za obmanjivanje građana. Milan Radović, poslanik DNS-a u NSRS, grubo je slagao građane Republike Srpske i Banjaluke. Trebalo je sačekati raspodjelu resora u državnim i gradskim institucijama i vidjeti da je Milan Radović još jedan u nizu političkih lažova i manipulatora kojem je jedino stalo da na važne pozicije postavi ulizice, poltrone i  neznalice sa kupljenim diplomama.





"Najbolji moraju prvi da dobiju priliku da rade, a najvredniji mogućnost da se usavršavaju i napreduju" izjavi Radović te za direktora DEPOTA predloži Novu Grujića čovjeka sa kupljenom diplomom, a uskoro se sprema da za načelnika u Gradskoj upravi predloži kadar u čijoj biografiji je najveće dostignuće rad u kancelariji političke partije DNS-a.


Načelnik Odjeljenja u svakoj lokalnoj administraciji predstavlja važno mjesto i kostur rada svake lokalne zajednice, a pogotovo u Gradskoj upravi Grada Banjaluka jer je najveća lokalna zajednica u Republici Srpskoj. Odjeljenje za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje u Gradskoj upravi Grada Banjaluka ima funkciju da osmišljava ekonomski i privredni razvoj i na toj poziciji treba da bude kadar koji dobro poznaje privredu.

Do imenovanja za izvršnog direktora za komercijalne poslove u Šumama RS taj posao je obavljao Radenko Laketić, bivši direktor Šuma RS i vrlo stručan čovjek iz privrede. Nakon što to mjesto ostaje upražnjeno, tu poziciju dobija DNS, što nije čudno je je dio koalicije i ostao je bez načelnika jer su i Stanarević i Keserović prešli u DEMOS Nedeljka Čubrilovića.

DNS za tu poziciju predlaže Maju Jovanović, profesoricu srpskog jezika u čijoj "bogatoj" karijeri stoji dve godine radnog staža u političkoj stranci Marka Pavića, a sa privredom se nije srela ni na putu. Pored toga što ne ispunjava stručne kompetencije za to mjesto, njoj se mora prilagoditi sistematizacija jer načelnik može da bude tehničke, pravne ili ekonomske struke, dok je Jovanovićeva profesor srpskog jezika. Jovanovićeva široj javnosti djelimično postaje poznata 2017. godine kada je bila organizator rušenja Budimira Balabana u DNS-u nečasnim radnjama i manipulacijom baze podataka kojoj je, kao stranački činovnik, imala pristup. Nakon toga postaje predsjednik organizacije žena DNS Banjaluka zahvaljujći podršci Radmile Kočić-Čučić, pomoćnice ministra prosvjete i kulture. Vrlo brzo njene ambicije postaju daleko veće i od jula 2018. godine okreće se ekipi Milana Radovića započinjući projekat rušenja predsjednika NS RS, Nedjeljka Čubrilovića kao i Radmile Kočić, osobe koja je prethodnih osam godina gurala u DNS-u i koja je zaslužna za njeno napredovanje unutar političke partije Marka Pavića.

Banjalučki DNS u spirali nepotizma

11.02.2020.god


Maja Jovanović blisku prijateljicu imenuje u Upravni odbor Banskog dvora.

"Stara narodna poslovica kaže :“Kakav je neko znaćeš kada mu daš vlast“, i to najbolje pokazuje primjer Maje Jovanović, novoizabrane načelnice Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje u Gradskoj upravi Grada Banjaluka, koja nije ispunjavala uslove za tu poziciju i zbog toga je mijenjana sistematizacija kako bi ona mogla da konkuriše. No Jovanovićevoj nije trebalo mnogo da brzo krene da pravi mrežu potpuno ignorišući stavove stranke koja je delegirala. Tako je izlobirala da kandidat za člana Upravnog odbora Banskog dvora bude njena bliska prijateljica Dragana Ivetić, iako nijedan organ Gradskog odbora DNS-a nije predložio to ime. Time se nastavlja stara praksa koja traje nekoliko godina unazad, da je Maja Jovanović glavni kadrovik u DNS -u i da na pozicije i određene privilegije predlaže svoje prijateljice koje u biračkom tijelu imaju mizernu političku snagu. Pored toga, za svega mjesec dana uspjela je da zaposli već dvije osobe u Gradsku upravu, od kojih je jedna formalno član DNS-a dok se druga učlanila nakon zasnivanja radnog odnosa u Gradskoj upravi, i nemaju nikakvu ulogu u strukturi DNS-a, niti su članovi čak ni Mjesnog odbora. Time Jovanovićeva zauzima startnu poziciju u Gradskom odboru DNS-a pred lokalne izbore smatrajući da može samo da vjeruje ljudima koje je ona lično dovela u DNS. Tako je već pripremila kadrovski prijedlog za jednu od republičkih pozicija koja je obećana Gradskom odboru DNS-a Banjaluka, a najvjerovatnije poziciju šefa kabineta ministra saobraćaja i veza, na koje bi trebao biti imenovan Đorđe Popović iz Bijeljine, narodni poslanik. Na poziciju šefa kabineta ministra Jovanovićeva će predložiti Suzanu Ćorić, svoju drugu blisku prijateljicu, zaposlenu u Poštama Srpske, za koju smatra da dolazi iz resora saobraćaja i da je adekvatna za to mjesto. Kažu da je u politici važno imati plan, a Maja Jovanović ga itekako ima i strpljivo realizuje, ne obazirući se na interese stranke koja je predložila  Jovanovićevu, vjerujući u staru devizu da je vječan samo lični interes."


Glas Naroda prenosi pismo čitaoca.




     
POTOP DNS-a u BANJOJ LUCI!
najavili smo u tekstu još 11.09.2019.godine.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?