Selak i Skoko na nišanu!


Goran Selak, bivši predsednik GO Socijalističke partije Banjaluka i poslanik u Narodnoj skupštini RS, inače prevarant bez presedana, za kratko vrijeme pokušao je sa družinom naivaca da naprvi puč u Socijalističkoj partiji RS i da Petra Đokića, predsjednika Socijalističke partije RS, pošalje u političku penziju. 

Ambicija može mnogo da da, ali i da uzme ako postane nezdrava i destruktivna, što je dijagnoza koja se pripisuje Goranu Selaku. Lažov u funkciji jačanja svog ličnog pregovaračkog statusa! Svjestan da ima referencu varalice, nehumanog hohštaplera, tipa kojem ništa nije sveto, pa čak ni rodbina, te da kao takav ne može ni prići funkciji ministra u Vladi Republike Srpske, pokrenuo je plan rušenja Petra Đokića, predsjednika Socijalističke partije RS, i plan kojim bi Goran Selak i naivna družina potpuno preuzeli partiju!

Napraviti klimu nezadovoljstva pojedinih funkcionera SP RS kako na republičkom tako i lokalnom nivou, finansirati medijsku kampanju preko društvenih mreža koja za cilj ima diskreditaciju Petra Đokića i izaći sa zahtjevom za smijenu istog, bio je plan pučista u Socijalističkoj partiji RS.






Navodni povod "pučista" za smjenu Petra Đokića, predsjednika Socijalističke partije RS, je bila koncesija za vjetroelektranu ,,Grebak" za koju je negativno mišljenje dalo Pravobranilaštvo Republike Srpske, nakon čega su "pučisti" donijeli zaključak da traže od Radovana Viškovića da smijeni Đokića sa pozicije ministra u Vladi Republike Srpske.

Od sedam poslanika u parlamentu Srpske, uključujući i šefa Kluba SP Maksima Skoku, glas protiv Đokića su digli i poslanica Andrea Dorić, te njene kolege Goran Selak, Savo Vulić i Risto Marić i Milan Milaković, potpredsjednik Skupštine grada Banja Luka.

"Potpredsjednik Skupštine grada Banja Luka i funkcioner Socijalističke partije Milan Milaković izjavio je da zajedno sa odbornicima ove partije podržava stav Kluba poslanika SP po pitanju smjene ministra rudarstva i energetike Petra Đokića, te poziva na razum i poštovanje statuta i politika za koje se zalažu Socijalisti". Izvor iz Socijalističke partije RS tvrdi da su upravo Milan Milaković i Goran Selak finansirali dio plana koji se odnosi medijsku kampanju preko društvenih mreža koja za cilj ima diskreditaciju Petra Đokića predsjednika Socijalističke partije RS! 

Goran Selak ima podršku odbornika Skupštine grada Banjaluka, Darka Miloševića, inače zaposlenog u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Tunjice, i Čede Ševarike, sumnjivog sportskog radnika i čovjeka sa kupljenom diplomom, Željka Grbića, batinaša iz KPZ Tunjice i Milana Milakovića, osobe sa dijagnozom tupo normalna za koga se pominje afera "ubistvo", ljudi koji su više mafijaši i političari u pokušaju nego ozbiljne političke figure. 

Hendikep Gorana Selaka, bivšeg predsjednika banjolučkog Gradskog odbora Socijalističke partije je nepremostiv, jer saradnici Petra Đokića dobro znaju na koji način se Selak dokopao svih titula i fotelja, te otvaranje rata sa Petrom Đokićem za Gorana Selaka bio je i brutalan poraz na svim poljima. Veliki koalicioni partner Socijalističke partije RS, SNSD mudro je ćutao u podršci stranama jer se politička snaga i podrška Goranu Selaku testirala na skupu podrške isključenim članovima SP-a, gdje se na poziv Gorana Selaka, Milana Milakovića, Andree Dorić i lokalnih pučista okupilo jedva 300 simpatizera.




Čedo Ševarika i Darko Milošević manuelci i batinaši Gorana Selaka.



Željko Grbić batinaš Gorana Selaka iz KPZ Tunjice.


Petar Đokić, predsjednik Socijalistike partije RS, pučistima na republičkom i lokalnom nivou je u prethodnom periodu ispunjavao političke zahtjeve i kadrovske funkcije ali ovoj grupi ni to nije bilo dovoljno, već su tražili lično glavu Petra Đokića, koji je upravo Goranu Selaku omogućio da preuzme banjalučki Gradski odbor Socijalističke partije RS i obračun sa rođakom i bivšim narodnim poslanikom Nedeljkom Milakovićem.



Skoko Maksim i Andrea Dorić prvi i druga na kompenzaionoj listi! 



Skup podržalo jedva 300 simpatizera zaposlenih u KPZ Tunjice i firmi porodice Milaković 


Nakon ovog rasola u Socijalističkoj partiji RS sve strane su gubitničke, ali veoma je izvjesno da će se u igru oko preuzimanja Socijalističke partije RS uključiti i treća strana veoma bliska SNSD-u!

U toku je sjednica Glavnog odbora stranke čiji je početak kasnio više od dva sata, jer su neki od bivših članova Socijalističke partije, koji nisu u tom tijelu, tražili da prisustvuju zasjedanju.


Glas Naroda








Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?