Predrag Donjak, kralj cigareta krade popularni banjalučki prolaz!

Predrag Donjak krade uspomene banjalučana
Predrag Donjak, kriminalac i kralj šverca cigareta, koji je na nezakonit način privatizovao mnoštvo državnih preduzeća sa višemilionskim poslovnim prostorima, ovih dana se sprema na novu zloupotrebu i na nezakonitu radnju pretvaranja tradicionalnog prolaza između Robne kuće "Kastel" i Robne kuće "Borac" u Banja Luci u poslovni prostor. Predrag Donjak, kriminalac bez presedana vrši politički pritisak na načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Gradske uprave Banja Luka, Slobodana Stanarevića da potpiše nezakonito rješenje o građenju. Naime, Predrag Donjak ima namjeru da popularni prolaz u kojem su se stvarale nove ljubavi i prijateljstva banjalučana pretvori u poslovni prostor i potpuno izmjeni izgled ovog prostora. Prema važećim planskim dokumentima, popularni banjalučki prolaz nije moguće uništiti i pretvoriti ga u poslovni prostor, ali Predrag Donjak vrši neviđeni politički pritisak na Igora Radojičića, gradonačelnika Banja Luke, i Slobodana Stanarevića, načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Banja Luka, da dozvole izmjenu planskih dokumenata i dozvole uništavanje popularnog banjalučkog prolaza!



Kriminalac banjalučanima uzima uspomene

Predrag Donjak, bivši direktor Robne kuće "Triglav" prije njene kupovine, Nikola Lončar, direktor Robne kuće "Triglav", Radovan Bajić, direktor NLB Razvojne banke, Momčilo Knežević, blizak saradnik tadašnje vlasti u RS i Mladen Mijić, bivši šef kabineta u vladi Mladena Ivanića iskoristili su bliskost sa tadašnjim vrhom vlasti u Republici Srpskoj i na nezakonit i sumnjiv način preko njihovog preduzeća "KRUG" Banjaluka, kupili RK "Triglav" Banja Luka. Ova mafijaška grupa teško je zloupotrebila svoj položaj da bi sebi ili drugim povezanim licima pribavili protivpravnu imovinsku korist time što su državne nekretnine Robnu kuću "Triglav" na nezakonit način privatizovali!


Predrag Donjak,Radovan Bajić i Mladen Mijić članovi grupe "Krug"
Potpuno je jasno da su tajkun Predrag Donjak, bivši direktor Robne kuće "Triglav" prije njene kupovine, Nikola Lončar, direktor Robne kuće "Triglav", Radovan Bajić, direktor NLB Razvojne banke, Momčilo Knežević i Mladen Mijić kao povezana lica iskoristili pozicije u privrednom društvu RK "Triglav" Banja Luka i državnom aparatu, te donijeli odluke koje su štetne za ovo preduzeće. Bivši direktor RK "Triglav" tajkun Predrag Donjak i Nikola Ločar direktor RK "Triglav" Banja Luka uz podršku Radovana Bajića, direktora NLB Razvojne banke BiH, kupili su privredno društvo na čijem su bili prije kupovine, čist primjer kriminala.
Vlasnici preduzeća "Krug", koje je kupilo RK "Triglav", pored Bajića, su nekadašnji šef kabineta bivšeg premijera RS Mladena Ivanića, Mladen Mijić i njegova supruga Slobodanka. Vlasnici su i 
Predrag Donjak, bivši direktor Robne kuće "Triglav" prije njene kupovine, Radosav Grbić, direktor banjalučke "Tržnice", te Nikola Lončar i Momčilo Knežević. Sudija koji je obavio prepis zemljišta Krugu, Željko Lalić kasnije je smijenjen odlukom visokog predstavnika. Lalić je kasnije izvršio samoubistvo. Kontroverzni biznismen Predrag Donjak bio je učesnik prevrata i sumnjivog preuzimanja "Tržnice" a.d Banja Luka.


Predrag Donjak,kriminalac i član zloglasne grupe "Krug" koja je otimala atraktivna državna preduzeća u Banjoj Luci i RS  i logističar u švercu cigaretama, bio je kandidat za odbornika na listi Radovićevog banjalučkog DNS-a na lokalnim izborima 2016. godine. Predrag Donjak se isfiltrirao i u predsjedništvo gradskog odbora DNS-a, iako su mnogi funkcioneri znali za njegove nezakonite poslove, tvrdi izvor iz DNS-a.

Riješena je enigma šta je spajalo Slavenka Tadića, švercera cigaretama i Predraga Donjaka, tajkuna i člana grupe "Krug" iz Banja Luke.

Šverc cigareta i akcizne robe bez akciznih markica na prostoru Banja Luke spojio je ovaj dvojac u organizaciju koja u potpunosti vlada nelegalnom prodajom na lokacijama "Tržnice" a.d. Banja Luka.
Prema dostupnim informacijama nadležni organi BiH otvorili su istragu o švercu cigareta i akcizne robe na području Banja Luke, a uskoro se očekuju prvi rezultati.

Glas Naroda


Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?