KO RADI PROTIV SNSD-A?


U vrhu SNSD-a su uvjereni da je "U DNS-u ostala struja koja je na prethodnim opštim izborima otvoreno radila za kandidate opozicije za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH i koja ne krije animozitet prema Dodiku i SNSD-u” i da je izbacivanje Pavićeve stranke iz vladajuće koalicije stvar trenutka.
Vedran Jarić, zaluđen namjerom da se obračuna sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom i predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović najveći je pokretač sukoba između DNS-a i SNSD-a.

Ovakav Jarićev stav je, slažu se analitičari, svojevrsni pucanj u prazno, pošto niko u SNSD-u ne pridaje značaj marginalizovanom DNS-u, jer su svjesni da ta stranka više nema snage za iole ozbiljno političko djelovanje. Vedran Jarić, za koga se vežu mnogi sumnjivi poslovi u IT poslovanju, obilato potkiva funkcionere ove političke partije s ciljem da spriječi raskidanje ugovora njegove firme Planetsoft sa Putevima RS i Željeznicama koji su godišnje teški 50 miliona.
Jarić već duže vrijeme svojim nepromišljenim izjavama nanosi štetu Marku Paviću. Tako se sve češće u javnosti prepričavaju njegove izjave da je vrhu partije obećao "pomoć" od 600 hiljada maraka ukoliko dobije posao.

Vedran Jarić koji uživa da malipuliše društvenim mrežama i naivnim aktivistima DNS-a, nezadovoljan što mu SNSD pravi probleme oko dobijanja posla u IT sektoru , oštro je na tviteru napao predsjednicu Željku Cvijanović. Jarić je tada napisao "Sramota da je predsjednik Vlade profesorica engleskog jezika", ali je tvit vrlo brzo obrisao.

U SNSD-u ističu i otvorenu netrpeljivost Vedrana Jarića, koji važi za čovjeka od Pavićevog povjerenja u Banjaluci, a koji SNSD optužuje da je u Prijedoru postavio mudžahedina za predsjednika gradske skupštine.

U hajku na SNSD krenuo je i DNS-ov (Jarićev i Radovićev) portaloid INSAJDER, optužujući stranku Milorada Dodika  da je "izgurala SDA-ovog ekstrema Mešića za predsjednika Skupštine grada Prijedora”. 


Kreator hajke je Goran Rosić, propali novinar i reketaš političara koji na portalima objavljuje naručene tekstove protiv SNSD-a i DEMOSA, tvrdi izvor iz DNS-a. Hotel ,,Bosna" je stalna baza gdje se okuplja družina i vrši potkivanje i plaća Rosićevo blaćenje SNSD-a i DEMOS-a", tvrdi izvor iz obavještajnog sektora. Novo Grujić direktor Depota i potpredsjednik Gradskog odbora DNS-a, resurse ovog gradskog preduzeća zlouptrebljava za kreiranje i blaćenje funkcionera DEMOSA i SNSD-a, a omiljeni suveniri za plaćanje naručenih tekstova su mu laptop računari.

Goran Rosić

"Novo Grujić uskoro gubi čelnu funkciju u DEPOT-u, novi direktor stiže iz DEMOS-a! Nakon što je DEMOS dobio tri odbornika i trenutno ima šest odbornika u Skupštini grada Banjaluka, moguće je preslagivanje i na pozicijama direktora gradskih preduzeća.
Naime, DEMOS želi da i dalje ima dobre odnose s najjačim koalicionim partnerom SNSD-om i gradonačelnikom Radojičićem i zato će zatražiti da im u raspodjeli pripadne Depot, na čijem je čelu trenutno kadar DNS-a Novo Grujić. DEMOS ima ozbiljnu podršku za svoj plan od više političkih subjekata, jer je Grujić jedan od rijetkih direktora koji nije želio da provede koalicioni sporazum i obezbijedi da pozicije izvršnih direktora dobiju Poligraf i Ujedinjena Srpska. Zbog toga će i oni dati podršku planovima DEMOS-a.

Kralj spletkarenja Novo Grujić
Značajnu podršku DEMOS će imati i u ljudima iz SNSD-a. Naime, Dragomir Ilić, brat Draška Ilića i vlasnik firme Eko Euro tim, dobio je presudu protiv preduzeća Depot, jer mu je nezakonito aktivirana garancija još 2016. godine na iznos od 600.000 KM za izvođenje poslova, čime je oštećena firma Eko tim. Ilić je podnio i krivičnu prijavu protiv Grujića i Uprave i traži nadoknadu štete, a dobio je sudski spor u svoju korist.
Pored toga, Novo Grujić je i javno prozivao, potpuno neosnovano, Mladena Milanovića Kaju, povezujući ga s određenim poslovima vezanim za Depot, iako je sve to samo plod mašte.
Zbog toga DEMOS ima velike šanse da na tu poziciju imenuje svog direktora, a moguća su dva kadrovska rješenja. Jedno je Željko Zec, diplomirani ekonomista koji već dugo prati rad Depota i Nove Grujića i ima detaljnu stručnu analizu koja je odnosi na rad tog preduzeća. Drugi prijedlog bi mogao biti i neko iz bliže ekipe samog rukovodstva DEMOS-a, ali se još ne otkriva ime", piše opcija.net.
Jarić takođe najavljuje i podršku iz Banjaluke Nenadu Nešiću u osveti SNSD-u na Palama, ističući da na Palama Nešić i ekipa trebaju potući SNSD, bez obzira što su Dodikovi ljudi najjači u ratnoj prestonici Republike Srpske.

Najavu da DNS na Palama kreće u obračun sa SNSD-om potvrdio je juče i odbornik DNS-a u Skupštini opštine Pale Marko Kubatlija, koji je u saopštenju za javnost naveo da nema saradnju sa vladajućom strukturom vlasti i načelnikom opštine Boškom Jugovićem.
"U dostupnim dokumentima, Pavić je “mangupima” prodao stranku za pet miliona KM. Scenario je predviđao da se nakon istorijskog uspjeha na izborima on povuče sa mjesta predsjednika, a da se njih nekoliko, kao što su Milan Radović, Vedran Jarić, Veselko Malbašić i Nedeljko Kesić, kasnije pitaju o raspodjeli ministarskih, direktorskih i ostalih izvršnih funkcija u RS. Time bi vratili uloženi novac u predsjednika stranke, ali i postali većinski gospodari RS. Dogovor je predviđao i da se za predsjednika podrži Vukota Govedarica, a sve pod pokroviteljstvom stranaca, koji su takođe izdvojili značajna sredstva.
Mnogi su se zaigrali u svojim namjerama, pri tome ne sluteći da su njihove namjere na vrijeme otkrivene i da su sve vrijeme bili pod nadzorom službe vrha vlasti.", piše portal opcija.net. 


Glas Naroda

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?