I PAD JE LET



Prošlogodišnji opšti izbori u Bosni i Hercegovini su nedvosmisleno pokazali da je navodna izborna volja građana samo maska u smislu legaliteta i legimiteta istih! Istinski rezultati većine političkih partija i nakon osam mjeseci nisu valorizovani i verifikovani u praksi. Primjera je mnogo, te u očima običnog građanina-glasača se svodi na lociranje i identifikovanje pojedinaca, pa čak i kompletne partije u promjeni političkog kursa! Takva politička nedosljednost se uglavnom dijagnosticira kao lični interes, te i nije više novost, niti iznenađenje!

Međutim, primjer Demokratskog narodnog saveza, partije koja je ostvarila najbolji rezultat u svojoj istoriji, pokazuje da je na političkoj sceni Republike Srpske sve moguće. Nonsens je možda i u regionalnim okvirima da stranka koja je godinama na vlasti, te sa izuzetnom infrastrukturom i gorepomenutim rezultatom doživi krah i raspad u svim svojim strukturama.Sa ove postizborne vremenske distance, može se zaključiti da je Milan Radović ključni krivac za pucanje po šavovima u GO DNS Banja Luka! Cijena njegove neutemeljene prepotentnosti i političkog kukavičluka je već sada velika i nepopravljiva!
Prepotentnost Milana Radovića se manifestuje u tome da je isplivala notorna istina da osim novca nema ništa, gledajući njegov politički aktivizam, pa i rezultat, napravljen na tom paritetu! Na osnovu toga je i napravio matricu klasne separacije u GO Banja Luka! Zastupajući lične interese određenog broja tajkuna u svom užem okruženju žrtvovao je veliki broj dotadašnjeg lojalnog članstva! Novo članstvo koje je i pristupilo u velikoj mjeri se i povuklo, jer je naišlo na sektašku inicijaciju u skladu sa finansijskim statusom!

I dok se partija raspada i dok narod gladuje, selektirani, imućni dio podmlatka DNS-a peče jagnjad po  grčkim plažama i panoramski uz padobran leti iznad Sredozemlja! Ostali, pa dobiće prostor da se izraze pri lijepljenju plakata uoči izbora!

Građani gladuju a Radovićevi omladinci uživaju u Grčkoj
Kukavičluk Milana Radovića je očigledan u defanzivnoj reakciji i povlačenju pred direktnim atakom od strane vrha SNSD-a! Kao takav, običan plašljivac je okarakterisan i od svog lidera partije, te je politički i žrtvovan! Motiv je jasan, da zadnje trzaje lider partije doživi u svili i kadifi, na pijedastalu i tronu, svakim danom sve nižim!
U tom demoliranju i rasturanju Milana Radovića kao političara, Milorad Dodik je očigledno u pravu!
U protivnom, bilo bi logično da je istupio i prešao u opoziciono djelovanje! Uzevši u obzir komično stanje opozicije, bio bi čak i lider iste!
Tačnije sačekao bi ga nepostojeći SDS i interesna družina iz PDP-a sa  članstvom koje stane na dva autobuska stajališta na liniji 13 u Banja Luci!
Zbog svega navedenog , ne treba da čudi što je sve više funkcionera DNS-a u Banja Luci pobjegli glavom bez obzira, spašavajući što se spasiti može! Pitanje je dana kada će se odlazak poslanika DNS-a nastaviti i iz Narodne Skupštine Republike Srpske!

Pismo našeg čitaoca.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?