Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!



Nižu se reakcije iz RS nakon zabrane učešća Ujedinjenoj Srpskoj na izborima!

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je za Srnu da je odluka nelegitimne Centralne izborne komisije (CIK) BiH da poništi ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske zbog, kako su formalno naveli, objave spota ove partije, skandalozan je pokušaj da se u Republici Srpskoj sprovede izborni inžinjering po nalogu Bakira Izetbegovića, Mirka Šarovića i Branislava Borenovića, koji kontrolišu CIK.

Reagujući na odluku Centralne izborne komisije BiH kojom se zabranjuje učešće Ujedinjenoj Srpskoj na lokalnim izborima ove godine, predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je da se radi o "ishitrenoj i nepromišljenoj odluci koja ne spada u red odluka svojstvenih demokratskim državama i društvima".



"Ujedinjena Srpska je jedna od parlamentarnih partija u Republici Srpskoj, učesnik mnogih političkih procesa, partija koja ima značajnu podršku građana Republike Srpske iskazanu na slobodnim i demokratskim izborima i nije u redu da CIK donesene jednu takvu grubu i ishitrenu odluku“, rekao je Đokić. 

Podršku stranci Nenada Stevandića dala je većina političkih stranaka koje čine skupštinsku većinu u parlamentu Republike Srpske!

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci da Centralna izborna komisija BiH pokušava da bira odbornike i gradonačelnike.

"Ovo je čista krađa, prava izborna krađa. Ima ko će se time baviti. Osnovni motiv je Banjaluka. Izračunali su da se treba oboriti najjači koalicioni partner. CIK je koalicioni partner SDS-a, PDP-a, SDA i DF-a", rekao je Stevandić.

Neven Stanić, generalni sekretar Ujedinjene Srpske, rekao je da svi članovi, kandidati, opštinski i gradski odbori rade punim kapacitetom. On je rekao da će US pobijediti na sudu i na izborima, prenose "Nezavisne novine". Natalija Trivić, potpredsjednica US-a, rekla je da predizborna kampanja počinje 16. oktobra i da sporni spot nije u sklopu kampanje.

Milan Petković, šef pravnog tima US-a i potpredsjednik US-a, rekao je da je prosto nevjerovatno da odluku CIK-a još nisu dobili.

"A znate zašto? Zato što ona nije donesena u skladu sa zakonom. Mi ćemo uložiti žalbu u zakonskom roku", kazao je Petković.

U jeku političkih obračuna na relaciji CIK BiH, s jedne strane, a Ujedinjena Srpska s druge strane pojedini kandidati za odbornike koriste stanje u kojem se nalazi stranka Nenada Stevandića za prikupljanje ličnih političkih poena.


Ujedinjena Srpska oštro zamjera banjalučkom Demosu na spotu kojeg je falsifikovao kandidat Demosa za odbornika u Skupštini Grada Banja Luka, Stefan Glavić!

Naime, anonimni kandidat Demosa za odbornika, Stafan Glavić na primitivan i neetički način falsifikovao je sporni spot i ismijavao predsjednika Ujedinjene Srpske, Nenada Stevandića.

Ko je Stafan Glavić?


Za ovog problematičnog mladića vežu se mnoga remećenja javnog reda i tuče u banjalučkim ugostiteljskim objektima! Sklon konzumiranju alkohola i drugih nedozvoljenih supstanci više puta se našao u sukobu sa izbacivačima banjalučkih noćnih klubova, tvrdi izvor iz policijskih krugova!



Mnoge tuče po banjalučkim noćnim klubovima ovog problematičnog mladića ostale su u tajnosti jer je imao zaštitu moćnog oca Mirka Glavića, inače visokog funkcionera SNSD-a.

Davne 2013. godine u noćnom klubu ,,Milenijum" došlo je do svađe a potom i tuče problematičnog Stefana Glavića i drugih lica, a iz tog obračuna golobradi Glavić izvukao je deblji kraj! Džoker tata Mirko Glavić povukao je svoje veze i remećenje javnog reda i mira njegovog sina okrenuo u premlaćvanje od strane izbacivača noćnog kluba ,,Milenijum".



                                 Stefan Glavić učesnik tuče u noćnom klubu ,,Milenijum"

Tokom uviđaja u noćnom klubu policija je otkrila tragove krvi u lokalu, što je osim zadobijenih povreda kod mladića bio još jedan krunski materijalni dokaz da su se u pomenutom lokalu dogodile protivzakonite stvari.

Stefan Glavić, kandidat za odbornika u Skupštini Grada Banja Luka, trebalo bi da objasni javnosti od čega se odvikavao u selu Oćestovo, na svega nekoliko kilometara od grada Knina.

Ujedinjena Srpska oštro zamjera banjalučkom Demosu na spotu kojeg je falsifikovao kandidat Demosa za odbornika u Skupštini Grada Banja Luka Stefan Glavić, tvrde izvori iz političkih krugova!

Kampanja za lokalne izbore još zvanično nije ni krenula, a politički rat stranaka i kandidata na lokalnim izborima se rasplamsava.

Važno je da predstojeća izborna kampanja bude u fer i u demokratskoj atmosferi, te da se ukloni svaka vrsta nasilja iz politike! Potreban je otklon od svake vrste netrpeljivosti i nasilja, ali i da se političke partije prepiru oko programa, a ne oko fasifikovanja činjenica i blaćenja političkih protivnika!

Glas Naroda



Коментари

Популарни постови са овог блога

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?